• L’actuació s’ha anunciat a la Taula de la Mobilitat del Penedès i es posarà en marxa durant el mes de maig

La Taula de Mobilitat del Penedès s’ha celebrat a l’Escola municipal de música Pau Casals del Vendrell el passat dilluns, 18 de març, amb la presència de la consellera i representants del Departament de Territori, d’alcaldes i altres representants d’ajuntaments i consells comarcals.

En la sessió, la consellera, Ester Capella, ha anunciat que el proper mes de maig es posarà en marxa una prova pilot d’un bus exprés per enllaçar Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada per l’Eix Diagonal. Es tracta d’una línia llargament reclamada per la vegueria del Penedès. Des del Departament de Territori han explicat que els horaris del bus es configuraran en les pròximes setmanes, però tindran en compte la mobilitat obligada de treballadors i estudiants universitaris, prioritzant les anades i tornades a les franges del matí, migdia i vespre. La prova preveu analitzar l’eficiència, la demanda i la viabilitat del servei.

El Departament de Territori ha dit que implementarà aquest abril millores en els sistemes d’informació de la línia exprés e6 Vilafranca del Penedès – Barcelona, de manera que els usuaris podran disposar en temps real informació sobre la freqüència de pas dels busos, mitjançant el lloc web de l’operador.

D’altra banda, la línia Vilafranca – UAB passarà de 4 a 7 expedicions per sentit aquest abril, amb la incorporació d’una parada a Gelida. L’exprés e18 Sant Sadurní – Barcelona incorporarà aquest agost una expedició a les 13:30 hores des de Sant Sadurní i a les 14:30 hores des de Barcelona. La línia Sant Llorenç – Gelida – Barcelona disposarà aquest agost de 7 noves expedicions per sentit.

Foto: Gencat

 

X