• Les instal·lacions estaran operatives a finals d’any i facilitaran l’ús del transport públic.

El Departament de Territori ha anunciat que les obres de l’estació d’autobusos de Juneda començaran aquest mes de març. La nova parada, que entrarà en funcionament abans de final d’any, millorarà la prestació dels serveis d’autobús i la comoditat de les persones usuàries.

La nova parada se situarà en uns terrens al carrer d’Anselm Clavé i substituirà les actuals parades al carrer Prat de la Riba. La futura estació constarà d’una zona per a la circulació i unes andanes amb capacitat per a 2 autobusos i d’una marquesina-edicle per al confort dels usuaris, ja que compta amb una sala d’espera vidriada per arrecerar-se de les condicions meteorològiques.

Per a la zona d’andanes es preveu una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d’espera exterior per un costat i l’accés als autobusos per l’altre. Les instal·lacions també inclouen la urbanització superficial del tram d’un nou carrer lateral, imprescindible per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació abasta una superfície de 1.300 m2.

Segons el conveni formalitzat entre els organismes públics, el Departament executa les obres i el municipi cedeix els terrenys necessaris i es farà càrrec de les tasques de manteniment de la instal·lació, un cop entri en funcionament. Aquesta actuació compta amb finançament del fons europeu Next Generation.

Foto: Gencat

X