• Les instal·lacions milloraran la capacitat i comoditat del trànsit de les línies interurbanes de la demarcació de Girona, de la comarca del Baix Empordà i la circulació per l’interior del municipi.

El projecte de la nova estació d’autobusos de Palamós s’ha sotmès a informació pública recentment i comportarà una inversió de 2,5M€. El futur equipament actuarà com element catalitzador d’una nova configuració urbana del sector.

L’estació disposarà d’una superfície total d’uns 4.000 m2, dotada d’una platja de 6 andanes per als autobusos en semibateria, també comptarà amb un espai de parada ràpida i una zona d’estacionament d’autobusos en fila davant de les andanes. L’edifici de l’estació serà de planta baixa i acollirà una sala d’espera, zona de vending i taquilles de venda de bitllets.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori preveu activar el procés de licitació per a les obres de construcció de la nova estació a finals d’aquest any i comenci els treballs abans de l’estiu del 2023. La nova instal·lació entrarà en funcionament el 2024. 

Actualment, Palamós disposa d’una estació d’autobusos situada al centre urbà en una localització que dificulta la circulació i accessibilitat dels autobusos degut a la morfologia urbanística del municipi. Una desena de línies interurbanes d’autobús operen en aquesta estació, que va registrar l’any passat més de 625.000 viatgers.

Podeu ampliar aquesta informació a través de la nota de premsa del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori.

Foto: GenCat

 

X