A l’acte hi va participar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, així com altres representats de l’administració i d’entitats del sector.

 

La Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatger (FECAV) va celebrar el 10 d’abril la seva Assemblea General anual a l’hotel Alimara de Barcelona. En l’acte hi va participar un gran nombre de representants d’empreses associades a la Federació, així com membres de l’administració pública i d’entitats del sector del transport de viatgers per carretera.

El president de FECAV, José María Chavarría, va repassar la feina realitzada per la Federació durant el darrer any, destacant les millores en imatge i comunicació amb els associats. Així mateix, també va incidir en els reptes del sector i la necessitat de seguir participant en els diferents grups de treball.

José María Chavarría va comunicar els objectius de la Federació per als proper anys, entre els quals s’inclouen potenciar la relació amb les administracions, així com amb els associats i la resta d’entitats del sector i organitzacions empresarials. També es pretén facilitar l’accés a la formació per als associats, adaptant les propostes a les seves necessitats específiques. En definitiva, FECAV seguirà amb el seu compromís i treball pels interessos de les empreses de transport de viatgers per carretera regular interurbà i urbà, així com el discrecional.

El president de FECAV també va incidir en les demandes llargament reclamades a l’administració, com un pla d’ajudes públiques per a renovar la flota d’autobusos i més inversió en infraestructures. També va demanar més inversió en estacions d’autobusos i més carrils bus d’accés a Barcelona. Finalment va recordar la necessitat que l’administració aposti per una estratègia de comunicació per a millorar la imatge del transport públic en autobús.

Per la seva banda, la directora de FECAV, Mireia Ruiz, va exposar diferents temes que afecten a la Federació com són les novetats que planteja el projecte de Reglament d’Ordenació dels Transports Terrestres (ROTT) o la proposta de modificació del Reglament Europeu 1073/2009, que preveu liberalitzar els serveis de transport regular interns dels estats membres de la Unió. Mireia Ruiz també va informar sobre el Reial Decret 75/2018 que estableix les noves fórmules pel càlcul de costos del transport regular de viatgers per carretera.  

La cloenda de l’Assemblea General va ser a càrrec del secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, que va agrair la feina de FECAV en favor del sector. També va anunciar que “durant els propers 2 anys l’administració vol treballar conjuntament amb FECAV per a crear el model de mobilitat de la propera dècada”. Els reptes principals, segons Font, seran el tecnològic, l’energètic i la multimodalitat del transport.

Un cop finalitzada l’Assemblea General es va oferir un dinar de treball, gentilesa d’Iveco i Indcar, en què els assistents van intercanviar impressions sobre el moment que viu el sector.

 

X