• Les Administracions titulars s’han coordinat per promoure la intermodalitat del transport públic.

L’Ajuntament de Capellades, conjuntament amb el Departament de Territori i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) milloren la connexió entre l’estació de tren i el nucli urbà de Capellades.

Aquesta actuació millora el servei d’autobús actual, de titularitat de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’empresa Montferri Hnos, SL, de forma que es promou la intermodalitat entre els diferents modes de transport i, així, s’afavoreix l’ús del transport públic per a les persones residents al municipi.

Concretament, s’han ampliat les expedicions de la línia d’autobús interurbana C1 amb el complement de serveis a la demanda, amb un vehicle de menor capacitat, que s’ofereix en aquelles hores del dia en què la xifra de persones usuàries és inferior. Aquesta ampliació suposa una operativa de 51 circulacions per sentit de dilluns a divendres, quan fins ara en tenia 40. Els caps de setmana i festius es passarà de 27 a 38 circulacions per sentit.

Pel que fa al servei a demanda, que fins ara el trajecte només circulava de l’estació al poble durant els caps de setmana i festius, a partir d’ara es podrà reservar en ambdós sentits i també entre setmana. Les persones usuàries podran sol·licitar-lo a través de l’intèrfon de l’estació d’FGC o, bé, trucant al telèfon que trobaran a la senyalització de l’estació i als pals de parada de la línia C1.

La línia interurbana C1, operada per Montferri Hnos, SL, uneix l’estació de Capellades de la línia Llobregat-Anoia amb el nucli del municipi en un trajecte de set minuts i quatre parades, assolint una demanda de més de 88.000 viatges l’any.

Foto: Gencat

X