• L’autobús i l’autocar registren zero accidents mortals en els mesos de juliol i agost

El Ministeri de l’Interior ha presentat el balanç provisional de sinistralitat durant els mesos d’estiu, juliol i agost, a les carreteres de l’Estat.

Segons les dades publicades 234 persones han perdut la vida en sinistres viaris durant els mesos de juliol i agost, 7 víctimes mortals més que l’any passat.

En aquest període s’han produït 93,6 milions de desplaçaments de llarg recorregut per carretera, la qual cosa suposa un 0,3% més que l’estiu del 2022 i marca un rècord històric.

Pel que fa a les dades per mesos, durant el mes de juliol es van produir 112 sinistres mortals en què van morir 116 persones, fet que suposa 14 morts menys que el juliol del 2022.

A l’agost, en canvi, es van produir 111 sinistres mortals en què van morir 118 persones, 21 morts més que el mateix mes del 2022.

Per tipus de via, augmenten les víctimes mortals en autopistes i autovia, 67 registres, 17 més que el 2022 i baixen en 10 a la carretera convencional. Tot i aquest resultat, les carreteres convencionals continuen acumulant les xifres més grans d’accidents mortals.

Per mitjà de transport, augment dels morts usuaris vulnerables amb 98 víctimes, 5 més que el 2022. 14 es van registrar a autopistes i autovia i 10 a carretera convencional. L’autobús registra zero sinistres viaris.

Pel que fa a l’àmbit autonòmic, Catalunya és la segona comunitat autònoma que n’ha registrat més víctimes mortals, un total de 32, només per sota d’Andalusia, que n’ha registrat 38.

El sector de transport de viatgers per carretera ha mostrat sempre un ferm compromís en termes de seguretat viària, cosa que ha facilitat, amb el suport de les associacions representatives com FECAV, garantir els estàndards corresponents per fer de l’autocar i l’autobús el mitjà de transport per carretera més segur.

 

 

X