• L’aliança està conformada per diversos organismes públics i entitats de l’àmbit social i econòmic

La Taula de Mobilitat del Bages s’ha constituït el passat dimecres, 24 d’abril, per atendre les especificitats i avançar en un nou model de governança pel que fa a la mobilitat a la comarca. Aquest òrgan de participació i de gestió està integrat pel Consell Comarcal del Bages; el Govern e la Generalitat; ens municipals i locals; agents econòmics i socials de la comarca.

La Taula de Mobilitat del Bages té com a funcions analitzar, informar i formular propostes en les matèries relacionades amb la mobilitat de la comarca. Fins ara, el Bages estava integrada a la Taula de Mobilitat de la Catalunya Central, presidida pel secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori.

Respecte a l’àmbit municipal i local, formen part de la Taula el Consell Comarcal del Bages i els 30 ajuntaments de la comarca: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Castellnou del Bages, Fonollosa, Gaià, Manresa, Marganell, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, el Pont de Vilomara i Rocafort, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria, Talamanca. També hi són representats els consells comarcals del Berguedà, el Moianès i el Solsonès i els ajuntaments de Berga, Moià i Solsona.

Pel que fa al teixit econòmic i social, han participat en la primera sessió de la Taula: la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central, Montepio Conductors Manresa – Berga, CCOO Catalunya Central, UGT Bages, la UManresa, la UPC Manresa, la Fundació Althaia, Consell de la Gent Gran del Bages, l’associació Catalunya Camina, l’associació Meandre, l’Esport Ciclista Manresà, l’AMTU, la Plataforma pel Transport Públic de la Catalunya Central i la Intercol·legial.

Durant la primera sessió s’ha exposat l’Estratègia de Mobilitat del Bages, que recull les actuacions de millora als àmbits viari i ferroviari, de mobilitat activa, i de transport públic.

Foto: CC del Bages

X