• 4 línies entren en funcionament el 21 de novembre i 4 línies més al 2023 per millorar les connexions amb la Vall de Ribes.

El Departament de Territori posa en marxa el pròxim 21 de novembre el servei de transport públic a la demanda Clic.cat a la comarca del Ripollès. Es tracta de 4 noves línies que funcionaran de dilluns a divendres feiners i que arribaran a 12 nuclis de població.

Són la línia R1 entre Camprodon i Setcases amb perllongacions a Llanars, La Roca, Tregurà i Abella; la Línia R2 entre Camprodon i Beget amb parada a Fontubí i Rocabruna; la Línia R3 entre Ripoll i Vallfogona del Ripollès i la Línia R4 entre Ripoll i la Farga de Bebié. Les reserves dels viatges s’han de fer a través de l’aplicació ‘Nemi’, disponible per a IOS i Android o, bé, per telèfon.

En la presentació del nou servei al Consell Comarcal del Ripollès, el conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha subratllat que “el Clic.cat respon al repte global de l’emergència climàtica perquè adequa el transport públic a cada realitat i fomenta la descarbonització”.

Amb la implantació al Ripollès, el Clic.cat ja disposa de 19 línies que, operades per la empresa Teisa, donen servei a 8 comarques. Els primers Clic.cat es van posar en marxa al desembre de 2019 al Gironès i al Pla de l’Estany. Des d’aleshores i fins aquest setembre, el servei Clic.cat ha transportat un total de 58.349 persones.

La posada en marxa del servei Clic.cat al Ripollès és la primera de les actuacions previstes a l’Estudi de millores del transport públic del Ripollès, amb l’objectiu d’analitzar les necessitats de mobilitat de la comarca i establir iniciatives. Així, es vol oferir un servei de transport públic adequat a la demanda, millorar l’accés als centres sanitaris i afavorir la connexió amb la capital de comarca i els municipis de referència.

El projecte contempla unes altres 4 línies Clic.cat per millorar les connexions amb la Vall de Ribes, així com la prolongació fins a l’hospital d’Olot i l’augment d’expedicions els caps de setmana i festius de les línies d’autobús Ripoll – Olot i Camprodon-Olot.

Foto: Gencat

X