• Una trentena d’autobusos històrics es col·locaran al voltant de la Plaça d’Espanya.

Dissabte, 03 de juny, tindrà lloc una nova edició de l’Exposició d’Autobusos Clàssics de Barcelona, organitzada per part de Sagalés, l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA) i la Fundació TMB.

Aproximadament una trentena de vehicles històrics s’exposaran a l’avinguda Maria Cristina per commemorar més de cent anys del transport públic a Catalunya, així com gaudir de divertides activitats per a tota la família.

Les entitats organitzadores mostraran els seus vehicles més emblemàtics, com ara l’Hispano Suiza de 1909 i el Ford AA del 1929, de Sagalés; els Pegaso 6035A i 5064 d’ARCA i el Tilling Stevens i el Dodge 265 de la Fundació TMB.

Així mateix, un ventall d’activitats infantils complementaran aquesta trobada per tal que l’esdeveniment esdevingui atractiu per a tot tipus de públic. En aquest sentit, s’han programat diversos tallers de dibuix, teatre, manualitats; jocs tradicionals i digitals per estimular la creativitat; relat de comptes ambientats en la història del bus i, fins i tot, visites guiades per no perdre’s cap detall de l’Exposició.  

Requisits bàsics perquè un autobús sigui catalogat com a històric 

  • La data de fabricació o, bé, primera data de matriculació certifica una antiguitat mínima de 30 anys. 
  • El model en qüestió s’ha deixat de fabricar. 
  • Es conserva el seu estat original, sense haver-se’n modificat peces pel que fa a les característiques tècniques, els components principals, el motor, el sistema de frens, la direcció, la suspensió o la carrosseria.


Foto: Sagalés

 

X