• El  Departament de Territori ha presentat la proposta en una jornada adreçada al sector del transport públic.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha aprovat el nou Pla de mesures per a la prevenció de l’assetjament sexual en el transport públic. Es tracta d’un pla de mesures per combatre les agressions sexuals en el transport públic fins l’any 2025.

Un Pla que encabeix diverses actuacions com l’augment de càmeres de videovigilància; la creació de dispositius d’auxili i socors a l’interior dels combois i a les parades; l’habilitació d’espais d’atenció de violències sexuals a les principals estacions; la formació de professionals en l’abordatge de les violències sexuals; la realització de campanyes d’informació i sensibilització o l’obtenció de noves dades a través d’enquestes periòdiques.

El programa també harmonitza i estableix un únic protocol d’actuació per a totes les empreses operadores de transport públic de Catalunya. En aquest sentit, el document preveu una persona referent del protocol en cada un dels torns de treball, l’adaptació dels circuits a les necessitats de cada tipus de transport i la formació del personal. Una comissió de seguiment avaluarà i vetllarà pel seu compliment.

El nou Pla de mesures per a la prevenció de l’assetjament sexual en el transport públic és el resultat del conveni signat l’any 2019 entre el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, l’institut Català de les Dones (ICD) i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). La redacció s’ha portat a terme a través d’un procés participatiu entre administracions, empreses, entitats i persones usuàries.

 

X