• La Direcció General de Trànsit (DGT) ha publicat l’informe de sinistralitat de trànsit del mes d’abril, on s’han registrat 99 víctimes mortals a les carreteres de tot l’Estat.

Durant el mes d’abril s’han registrat 90 accidents de trànsit que han provocat 99 víctimes mortals, 25 més que en el mateix mes de l’any 2019. Això és degut a un nou context on el número d desplaçament han augmentat, més del 6% respecte fa dos anys. Concretament, s’han registrat 37,6 milions de moviments de llarg recorregut a les carreteres de l’Estat en el mes d’abril, davant dels 35,4 milions de l’abril del 2019.

En funció del mode de transport, respecte al mes d’abril del 2019, s’han registrat significativament més morts vulnerables, passant de les 23 víctimes mortals a les 38 durant l’abril del 2022. També augmenten les víctimes mortals en accidents de motocicletes, de turismes i de furgonetes. No obstant això, L’autobús no registra cap sinistre mortal i, per tant, es referma la seguretat d’aquesta modalitat de transport.

Font: DGT

Pel que fa a tipus de via, 76 de les persones mortes van ser sinistres produïts en vies convencionals, mentre que les vies d’alta capacitat (autovies i autopistes) van registrar-ne 23.

Segons la tipologia del sinistre, s’apunta un increment en les col·lisions, passant de 38 víctimes mortals  a l’abril del 2019 a les 46 d’aquest any. També augmenten les sortides de via amb 36 morts, en comparació amb les 26 víctimes mortals de l’abril del 2019.

 

X