• Els residents de les comarques en qüestió podran fer ús del transport públic utilitzant una única targeta.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori integrarà les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de la demarcació de Lleida  durant aquest 2022. Ho ha anunciat la directora de Territori i Mobilitat de la Generalitat i presidenta de l’ATM Lleida, Mercè Rius, durant una reunió amb els directors i gerents dels consells comarcals.

L’Alt Pirineu i Aran comprèn les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d’Aran. En aquesta regió hi viuen gairebé 74.000 persones, les quals es podran desplaçar per tota la zona integrada amb diferents modes de transport públic i amb una única targeta, tenint la possibilitat de fer transbordaments en un mateix desplaçament.

En aquest sentit, les persones usuàries podran utilitzar, gràcies a la integració tarifària en el conjunt de la demarcació de Lleida, els serveis urbans, els autobusos interurbans i la línia RL2 de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida i La Pobla de Segur.

L’entrada de les noves comarques al sistema tarifari integrat suposarà un acord amb l’ATM Lleida per a la utilització de les diverses modalitats de títols integrats. Per això, s’està treballant en la definició de la nova zonificació i formulació de tarifes. En qualsevol cas, però, comportarà un descompte substancial respecte les tarifes actuals i, més, permetrà la intermodalitat.

Actualment, l’àrea integrada de l’ATM Lleida disposa de dues zones tarifàries i està formada per les comarques de la Noguera, les Garrigues, el Segrià, el Pla d’Urgell, l’Urgell  i la Segarra, amb una població de més de 360.000 habitants i 149 municipis. La incorporació de l’Alt Pirineu i Aran farà augmentar la capacitat del sistema fins als 434.000 habitants i més de 200 municipis.

L’ATM de Lleida disposa de la targeta sense contacte des de l’any 2008, que es pot recarregar al Centre d’Atenció al Client de l’ATM Lleida, així com als punts de venda de les poblacions de l’àrea integrada o, fins i tot, a bord dels autobusos interurbans.

Foto: ATM

 

X