• La L5 està operant des del dia 16 de gener i preveu més de 63.000 persones usuàries al llarg del 2023.

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat una línia interurbana d’autobús entre Figueres i Vilafant. Es tracta de la L5, que suposarà una millora en la connexió entre els dos municipis i farà parada a l’Hospital de Figueres, l’Estació del TAV, el CAP de Vilafant i la zona esportiva. També enllaçarà els diferents nuclis de Vilafant.

Tant el Departament de Territori com els actors locals han explicat que l’autobús connectarà els nuclis, facilitarà la intermodalitat i, alhora, aproparà les persones als serveis públics. En aquest sentit, es parla d’un progrés per tal de millorar la qualitat de vida de la població local.

Aquesta línia d’autobús, operada per l’empresa TEISA, funcionarà de dilluns a dissabtes laborables durant tot l’any i disposarà de 17 expedicions per sentit. Es podrà utilitzar amb els títols dels busos urbans de Figueres i es preveu un flux de 63.400 persones usuàries anuals.

El recorregut d’anada farà parada a la ronda Parc-Hospital de Figueres, carrer Empordà/ carrer Damàs Calvet, carrer Empordà (parada del TAV), carrer Maria Torres, Parc Les Mèlies, Escola Les Mèlies, CAP Vilafant, Ajuntament de Vilafant, carrer Mare de Déu del Mont, Pavelló i Institut Les Forques. El de tornada començarà a l’Institut Les Forques i seguirà per l’Olivar gran, Ajuntament de Vilafant, CAP Vilafant, Parc Les Mèlies, carrer Maria Torres, via Emporitana/plaça 8 de març, avinguda Salvador Dalí/plaça del Sol i ronda-Parc Hospital de Figueres.

Foto: Gencat

X