• Els treballs consisteixen en augmentar el número de parades a demanda de la línia Salt/Girona – Platja d’Aro – Palamós / Palafrugell

A partir del 2 de febrer s’ha posat en funcionament una prova pilot per millorar la seguretat en les línies de bus nocturnes, amb servei a la demanda. Aquesta actuació consisteix en incrementar el número de parades en la línia NGi1 Salt / Girona – Platja d’Aro – Palamós / Palafrugell, operada per les empreses Sarfa i Teisa, i estarà activa fins a finals de l’estiu. Seguidament, se n’avaluaran els resultats per determinar l’adequació de l’itinerari i, alhora, la possibilitat d’implementar-la en d’altres línies.

Així, la línia NGi1 Salt / Girona – Platja d’Aro – Palamós / Palafrugell incrementarà el nombre de parades a demanda en els punts amb més freqüència de persones usuàries. L’objectiu de l’actuació se centra en  promoure una mobilitat més segura i evitar situacions de risc.

Les parades a demanda es poden reservar amb una antelació de fins a una hora abans de l’inici de l’expedició, tant per una parada d’origen com de destí. A més, la persona usuària podrà consultar en temps real la ubicació del vehicle per poder apropar-se amb la mínima antelació possible i evitar temps d’espera a la parada.

El transport a la demanda Clic.cat ha comptabilitzat prop de 42.500 viatgers des de la seva posada en marxa a les comarques gironines, l’any 2019. Es tracta d’un servei amb els  itineraris i els horaris establerts, que es presta només quan es realitza una reserva prèviament. D’aquesta manera, els vehicles i les rutes es poden ajustar a la demanda real, evitant recorreguts ineficients i emissions de CO2.

Foto: Gencat

 

X