• La línia també modifica horaris per tal d’afavorir la intermodalitat a les persones usuàries.

L’empresa d’autobusos Alsa, juntament amb el Departament de Territori, ha millorat la línia d’autobús L0576 que uneix Llívia, Puigcerdà, Bellver de Cerdanya i La Seu d’Urgell.

El servei disposa ja de 17 expedicions d’anada i 18 de tornada durant els dies feiners i de 8 expedicions d’anada i 9 de tornada durant els caps de setmana. Aquest increment suposa 7 noves expedicions entre setmana i 2 noves expedicions durant els caps de setmana.

A més, el servei ha modificat horaris per afavorir la connexió amb els serveis ferroviaris de Rodalies, que enllaça Puigcerdà, Vic, Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat i, així, facilitar la intermodalitat a les persones usuàries.

Aquestes mesures són el resultat arran de les instàncies dels Ajuntaments i del Consell Comarcal de la Cerdanya per millorar els serveis de transport de viatgers a la zona.

La L0576 va transportar l’any 2022 un total de 46.075 persones, un 46,6% més que l’any 2021. Tanmateix, l’any 2019, abans de la pandèmia, va transportar-ne 56.705.

Foto: Alsa

X