• Estarà ubicada a l’Avinguda Catalunya i disposarà de quatre andanes.

  El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licitarà  aquest estiu les obres de l’estació d’autobusos de Gironella (Beguedà) i els treballs podrien començar durant el primer trimestre de 2023 amb una durada de quatre mesos.

  En la presentació del projecte, el vicepresident Jordi Puigneró ha recordat que “el Departament té tres grans objectius: la connectivitat del territori, la digitalització del país i la descarbonització de la mobilitat. I aquest projecte compleix els tres objectius. No només presentem una estació d’autobusos; donem forma a la nova política de la mobilitat descarbonitzada, més connectada i amb equitat territorial”

  L’estació disposarà de quatre andanes, de tal manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament. L’entrada i sortida dels vehicles serà per la mateixa Avinguda Catalunya. La màxima afluència de persones es preveu els diumenges a la tarda i els dilluns al matí, quan els estudiants acostumen a esperar els autobusos que van cap a Barcelona.

  L’estació estarà dotada amb carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb punts de recàrrega per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i quatre càmeres de seguretat.

  Gironella compta amb diverses parades d’autobús, però no disposa encara d’una estació central. Les línies d’autobusos que circulen pel municipi són diverses, que connecten les poblacions de la pròpia comarca amb les comarques veïnes i, també, amb Barcelona.

  Podeu ampliar aquesta informació a través de la nota de premsa del Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i de Territori.

Foto: GenCat

X