• L’associació ha ofert una jornada per als seus associats amb la finalitat d’avaluar els avantatges d’aquest recurs energètic.

  L’hidrogen es presenta com una alternativa de combustible menys contaminant per al sector i, al mateix temps, un recurs per descarbonitzar les flotes. Per aquest motiu, FECAV ha comptat amb Carburos Metálicos (Grup Air Products), una de les empreses productores més rellevants d’aquest combustible, per examinar els aspectes més destacats d’una transició energètica amb hidrogen.

  El president de FECAV, José María Chavarría, ha assenyalat que “l’hidrogen pot ser l’energia del futur si econòmicament és viable. En aquest sentit, es fa imprescindible dotar al sector d’ajuts i, alhora, aprofitar altres subvencions que es puguin aconseguir de la col·laboració conjunta amb la indústria per tal de consolidar aquest tipus d’energia i fer-la, així, un aliat del transport de viatgers per carretera”.

  La jornada ha comptat amb la participació de l’Esperanza Montero, Product Manager Hidrogen i Transició Energètica a Carburos Metálicos.

  En aquest context, la jornada s’ha centrat en explicar les oportunitats de l’hidrogen com a combustible alternatiu i sostenible, posant en relleu l’expansió progressiva que s’està duent a terme a tot l’Estat per mitjà d’ hidrogeneres, tant públiques com privades, d’acord amb el full de ruta espanyol 2030, que preveu posar en funcionament entre 150 i 200 autobusos el 2030.

  Finalment, s’ha fet incís en les necessitats del sector, que passen fonamentalment per disposar d’ajuts i subvencions, per tal de materialitzar i adequar financerament aquesta transició energètica amb l’hidrogen. Per això, cal estudiar les inversions per part del Govern de l’Estat; de la Unió Europea; els projectes estratègics de recuperació econòmica i la possibilitat de crear aliances entre operadors de transport i productors d’energia amb l’objectiu d’obtenir noves vies de finançament i, alhora, establir preus competitius de combustible.

   

 

X