La mesura permetrà millorar la mobilitat als Parcs i accedir-hi de manera més sostenible.

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posaran en servei a partir del 12 d’octubre autobusos regulars per accedir als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Amb aquesta acció es pretén facilitar l’accés als parcs a tota la ciutadania d’una manera més sostenible, així com millorar la mobilitat en zones d’alta afluència de vehicles.  

Els serveis d’autobusos funcionaran durant tot l’any els dissabtes, diumenges i festius, que són els dies de més afluència als parcs. S’oferiran bitllets senzills vàlids per tot el dia i que permetran pujar a l’autobús un nombre il·limitat de vegades. Pel que fa als menors de 12 anys, podran utilitzar els autobusos de forma gratuïta. El serveis formaran part del Sistema Tarifari Integrat de l’ATM de Barcelona i també seran vàlids tots dels seus títols.

Parc Natural del Montseny

Al Parc Natural del Montseny l’any passat ja va funcionar un servei d’autobús en prova pilot, que va tenir bona acceptació. L’autobús, que ara es consolida, enllaçarà l’estació de Rodalies de Sant Celoni amb el Parc. També s’oferirà un bitllet combinat de tren i bus, gràcies a un acord amb Renfe.

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

En el cas del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac el servei de bus farà la ruta entre l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Terrassa i els municipis de Mura i Talamanca. També s’ha dissenyat un bitllet combinat de tren i bus gràcies a un acord amb FGC.

El finançament del servei durant el 2018 anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona i a partir del 2019 es preveu que el Departament de Territori i Sostenibilitat pugui aportar el 50% del cost.

Més informació a l’enllaç.

 

Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat i Diputació de Barcelona

X