• El vehicle està dotat amb una autonomia de 200 quilòmetres i una capacitat de 21 places.

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha presentat un autobús 100% elèctric del servei Clic.cat de la Garrotxa, que connecta Olot, Riudaura, les Preses i la Vall d’en Bas. És el primer vehicle totalment elèctric de l’Estat que s’utilitza per al transport a la demanda.

La posada en marxa d’aquest autobús és una iniciativa pionera que respon a la voluntat del Govern de la Generalitat, entitats i operadors de fer arribar el transport públic arreu del territori, donant resposta als reptes de la mobilitat inclusiva i neta.

Es tracta d’un autobús del fabricant Karsan, amb capacitat per transportar fins a 21 persones i totalment accessible, amb espai per a una cadira de rodes. Té un motor elèctric de 135 kW, que permet superar pendents del 25%, disposant d’una autonomia de 200 quilòmetres.

L’empresa operadora d’aquest servei, TEISA, carregarà l’autobús durant la nit a les cotxeres de Les Mates d’Olot. El Departament de Territori, per la seva banda, té previst instal·lar un punt de càrrega a l’Estació d’autobusos d’Olot, finançat a través dels fons Next Generation.

El Clic.cat de la Garrotxa va transportar l’any 2022 un total de 6.382 persones, amb una mitjana de 24 persones per dia. El 80% de les reserves de l’any passat es van fer a través de l’aplicació Nemi, mentre que la resta van ser via telefònica. El Clic.cat de la Garrotxa va començar a funcionar l’estiu de 2021 i va transportar 2.073 persones fins el desembre del mateix any.

Foto: Gencat

X