El pressupost, de 45 milions d’euros, està destinat a la renovació de vehicles i instal·lació de punts de càrrega elèctrics, entre altres mesures.

 

El Govern espanyol va publicar el 16 de febrer el programa MOVES, que compta amb un pressupost de 45 milions d’euros i té com a objectiu incentivar la mobilitat eficient i sostenible. Concretament, el programa subvencionarà l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, la implantació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, la posada en marxa de sistemes de préstec de bicicletes elèctriques i noves mesures contingudes en Plans de Desplaçaments d’Empresa (PDE).

En el cas de les ajudes per a l’adquisició de vehicles d’energies alternatives per part de persones jurídiques, s’estableix un límit de 30 per destinatari. Per a les persones físiques el límit serà d’un vehicle per destinatari. En concret, les ajudes per a l’adquisició de nous autobusos seran d’un màxim de 15.000 euros per vehicle i només es donaran per a la compra de models elèctrics: vehicles elèctrics purs (BEV), vehicles elèctrics d’autonomia extensa (REEV), vehicles híbrids amb endoll (PHEV), vehicles elèctrics de cèl·lules de combustible (FCV) i vehicles elèctrics híbrids de cèl·lules de combustible (FCHV).

Pel que fa a la subvenció de mesures incloses en Plans de Desplaçaments d’Empresa, el programa MOVES estableix un límit de 200.000 euros per destinatari i convocatòria, aportant fins a un 50% del cost de les mesures proposades. Finalment, en referència a les ajudes per a la implantació d’infraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, el límit de la subvenció es fixa en 100.000 euros, aportant fins a un 30% en el cas de les empreses privades.

Les ajudes es podran sol·licitar des del moment que les comunitats autònomes, que les gestionaran, ho indiquin en les seves convocatòries. Així mateix, el termini per a demanar-les serà fins el 31 de desembre d’aquest any o fins que s’esgoti el pressupost.

 

X