Select Page

Aquesta organització empresarial està implantada a totes les províncies andaluses i té seu a Sevilla.

 

El passat 7 de novembre es va celebrar l’Assemblea General de FANDABUS a Sevilla, que va servir per renovar la Presidència de l’entitat. Alfonso Caravaca de Coca, president de Transports Generals Menges, SA, després de 25 anys de presidència de FANDABUS, donava el relleu a què a partir d’ara serà el nou president, Valeriano Díaz, responsable d’ALSA a Andalusia.

Valeriano Díaz Revilla, matemàtic i Màster en Gestió i Direcció d’Empreses i en RRHH, és també president de la Comissió de Mobilitat de la Confederació d’Empresaris d’Andalusia (CEA) i membre de l’Comitè Executiu i Junta Directiva de FECAV (Federació Empresarial Catalana d’ Autotransport de Viatgers).

El president sortint, Alfons Caravaca va agrair a tots els que han fet possible aquests anys de representació empresarial. Per la seva banda, el nou president, Valeriano Díaz, va intervenir destacant la dedicació, sacrifici i esforç d’Alfonso Caravaca, i ha afegit que FANDABUS és actualment una organització de referència no només sectorial per la dedicació i el treball del seu antecessor i el seu equip.

Es va projectar un vídeo corporatiu que va presentar el recorregut d’aquests 25 anys de treball, apostant per un futur on la mobilitat centrarà no només a les ciutats, sinó als entorns metropolitans. Es va lliurar a Alfons Caravaca una reproducció en bronze de l’Acta de Constitució de FANDABUS, signada l’any 1981. La mateixa va ser lliurada per dos empresaris, que fa 38 anys van signar també aquest acta de constitució: Miguel Contreras Jiménez i Andrés García López.

Entre d’altres, van intervenir en l’acte el secretari general de la Confederació d’Empresaris d’Andalusia (CEA), el president de CONFEBUS, Rafael Barbadillo, el president de CEPIME, Gerardo Cuerva, i clausurant l’acte el viceconseller de Foment, Infraestructures i Ordenació de l’ territori de la Junta d’Andalusia, Jaume Raynaud.

Van assistir a l’acte, per part de la Conselleria de Foment, el secretari general d’Infraestructures, el director general de Mobilitat i el coordinador dels Consorcis. També els delegats provincials de Foment, els gerents dels diferents Consorcis de Transport Metropolitans, secretaris generals de les organitzacions sindicals d’UGT i CCOO amb responsabilitats en transports, de consumidors i usuaris, i més d’un centenar d’empresaris que van voler estar presents en aquest acte de FANDABUS.

A Andalusia el transport en autobús té una enorme rellevància tant empresarial, econòmica com social. Amb gairebé 600 empreses operant i una flota de 4.800 vehicles, articulen el territori i garanteixen la total mobilitat dels andalusos i turistes. Amb el transport regular i metropolità es traslladen més de 63 milions de viatgers a l’any, entre pobles, ciutats i províncies.

Les empreses d’aquest sector estan representades per FANDABUS, organització empresarial que pretén aconseguir un transport social, de qualitat i ambientalment sostenible. Implantada a totes les províncies andaluses, té la seva seu a Sevilla, i representa el transport regular interurbà i metropolità, discrecional i turístic, així com als operadors de transport urbà i gestors d’Estacions d’Autobusos.

 

Foto: FANDABUS

X