Select Page
  • La xarxa que es crearà té per objectiu millorar la cohesió i afavorir el desenvolupament sostenible de la població de les dues bandes de la frontera.

La connectivitat en transport públic entre Catalunya i França millorarà amb la creació de quatre noves línies d’autobús que enllaçaran la població de les dues bandes de la frontera. Està previst que aquestes línies es posin en servei entre finals d’aquest any i principis del 2021.

L’actuació s’emmarca dins del projecte europeu connECT, en què hi participen la Generalitat de Catalunya, la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals. L’objectiu que persegueix és afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis, regions i veïnatge a totes dues bandes de la frontera. Alhora, vol afavorir la mobilitat amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, i amb tota la xarxa de salut.                             

Concretament, amb les noves línies, la intermodalitat amb Perpinyà es produirà via  Figueres – La Jonquera – Els Límits –  El Pertús –  El Voló. Amb Arles i Perpinyà, a través de Figueres – Maçanet de Cabrenys –  Costoja –  Sant Llorenç de Cerdans. La mobilitat entre Arles, Perpinyà i Ripoll quedarà garantida amb l’eix Camprodon – Molló –Prats de Molló. Finalment, hi haurà el corredor per afavorir la connexió entre la Cerdanya transfronterera i l’Hospital de Cerdanya, amb quatre rutes: Girona – Puigcerdà – Llívia – Bourg-Madame; Barcelona – Puigcerdà – Llívia – Bourg-Madame; Porté Puymorens-Puigcerdà-Mont-Louis; i Formiguères-Puigcerdà – Err.

El projecte ConnECT està cofinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya-França-Andorra, i se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

 

Foto: Minibús davant l’estació de tren de Puigcerdà. Font: ACN

X