Select Page
  • Els autobusos i autocars sense distintiu ambiental no es començaran a sancionar fins el 2022.

L’Ajuntament de Barcelona ha establert un nou calendari per començar a sancionar els vehicles que incompleixin l’ordenança de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, ​​ampliant les moratòries degut a la situació excepcional ocasionada pel COVID-19.

Concretament, s’allarga un any més, fins l’1 de gener de 2022, la moratòria a les sancions per als autocars i autobusos (M3) sense distintiu ambiental que circulin per la ZBE de Barcelona. En el cas dels autocars petits (M2), l’ampliació és de 6 mesos, fins l’1 de juliol de 2021, igual que per als vehicles pesats i camions. Per la seva banda, les furgonetes tenen una ampliació de 3 mesos, és a dir, fins l’1 d’abril de 2021.

A més, a partir de el 15 de setembre de 2020 comencen les sancions per als cotxes (M1) i motos (L) que incompleixin les restriccions, que inicialment estava previst per l’abril passat. Així mateix, s’incrementa el llindar d’ingressos màxims anuals requerits per acollir-se a la moratòria de tres mesos (fins l’1 d’abril de 2021) prevista per a autònoms propietaris de vehicles M1 i L, sempre que sigui un instrument necessari per a l’exercici de la seva activitat professional. Així, el llindar ha passat d’1,1 vegades l’IPREM a 2 vegades l’IPREM.

L’Ajuntament de Barcelona també va indicar en la mateixa nota de premsa que “en els casos dels vehicles N2, M2, N3 i M3, la moratòria serà prorrogable durant un termini de temps proporcional si no es donen les condicions legals i tècniques adequades per a la implementació dels filtres per poder homologar els vehicles per a l’obtenció del distintiu ambiental de la DGT”.

FECAV segueix treballant perquè les moratòries que afecten autocars i autobusos puguin ampliar-se, tenint en compte la dificultat de molts operadors per realitzar inversions en l’actual context econòmic.

X