Select Page

Benvolgut/da,

Ens plau informar que l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) va obrir el passat 21 de maig el termini per a sol·licitar les ajudes del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Moves), destinades a la compra de vehicles propulsats amb energies alternatives i a la implantació de sistemes de recàrrega. Concretament, per a la compra de vehicles autocars i autobusos nous propulsats amb energies alternatives es poden demanar subvencions de fins a 15.000 euros.

Creiem que es tracta d’una oportunitat per aquells operadors que ja tenien previst adquirir un vehicle d’aquestes característiques. De fet, és quelcom que demanem de fa temps. Tanmateix, entenem que caldria implementar unes ajudes similars per a la compra de vehicles Euro 6, que també obtenen importants reduccions de les emissions.

Aquest mes també celebrem l’anunci de l’augment de l’oferta de bus per accedir a dos dels principals pols de comunicació de les comarques de Tarragona, l’aeroport de Reus i l’estació d’alta velocitat del Camp de Tarragona. A més, les millores implementades, coincidint amb la temporada alta turística, també permeten reduir els temps de viatge.

Així mateix, els amants de la muntanya estan d’enhorabona. Al Pirineu de Lleida, s’ofereix un millor servei en autobús per accedir al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, ja que s’amplien les connexions de l’autobús que hi dóna servei. S’acaben les excuses per no anar de vacances i descobrir el territori en autobús.

Atentament,

 

José María Chavarría

President de FECAV

X