Select Page

Benvolgut/uda,

Tot i l’esforç realitzat per part de les empreses de transport en autobús, la demanda en les seves diferents tipologies de serveis no s’està recuperant al ritme que s’esperava. Aspectes com una escassa arribada de turistes, el manteniment del teletreball en moltes empreses o l’augment de l’atur hi estan influint.

Per això, creiem necessari reiterar que viatjar en autobús i autocar és completament segur. Els operadors s’han preparat per adaptar-se a la nova realitat, centrant els esforços en garantir la major qualitat i seguretat a bord del bus, tenint en compte que a data d’avui no coneixem cap cas de brot iniciat al transport públic.

Els autobusos es desinfecten diàriament seguint les indicacions de les autoritats sanitàries. L’ús de mascareta per part de tots els viatgers i els conductors és obligatori i es compleix. Per tant, la possibilitat de transmissió del virus és molt inferior a dalt de l’autobús que a altres àmbits.

És imprescindible que la societat recuperi la confiança en els modes de transport col·lectius per aturar la contaminació, la destrucció del planeta i els problemes de salut que se’n deriven. A la vegada, cal tenir present la crítica situació que està vivint el sector del transport discrecional, format per un teixit de micro, petites i mitjanes empreses familiars catalanes que s’estan veient abocades en una greu crisi. Per la qual cosa, calen ajudes directes al sector, ja sigui per targeta o per visat.

Al mateix temps és el moment de seguir invertint i fent actuacions per millorar la competitivitat del transport en autobús respecte el vehicle privat motoritzat com la construcció de carrils bus VAO, la millora de les estacions d’autobusos o les ajudes per a la renovació de vehicles. Certament, algunes d’aquestes mesures s’estan realitzant, però cal aprofundir en aquesta línia.

De la mateixa manera reitero la necessitat d’impulsar una campanya de comunicació de gran abast des de l’administració, on puguem participar, per recuperar la confiança en el transport col·lectiu i, concretament, posar en valor les virtuts de l’autobús com un mitjà de transport sostenible, segur i de qualitat.

Atentament,

 

José María Chavarría

President de FECAV

X