Select Page

Es crea una nova línia de bus entre Igualada i les universitats de Manresa i milloren les connexions al Lluçanès, amb un nou servei a la demanda.

Nova línia de bus entre Igualada i els centres universitaris de Manresa 

El  23 d’abril va entrar en funcionament una nova línia de bus que comunica Igualada i els centres universitaris de Manresa (Campus UManresa-FUB i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa UPC) per tal d’atendre les necessitats de mobilitat dels estudiants.

El servei ofereix 3 expedicions d’anada i 3 de tornada els dies lectius universitaris, amb sortides d’Igualada a les 7:05 h, 13:35 h i 19:05 h i  amb sortides des de Manresa a les 8:00 h, 14:30 h i 20:00 h. Els horaris estan coordinats amb les entrades i sortides dels diferents centres universitaris de Manresa així com amb els centre educatius d’Igualada. Igualment, la majoria de les expedicions ofereixen enllaç amb els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a les estacions de Manresa i Igualada.

 

Milloren les connexions en autobús públic al Lluçanès

També el 23 d’abril, el Departament de Territori i Sostenibilitat va engegar les millores en el servei de bus que connecta les poblacions de Prats de Lluçanès i Vic. Concretament, es va ampliar l’oferta amb 2 noves expedicions d’anada i 4 de tornada. En total, actualment hi ha 4 expedicions d’anada i 6 de tornada de dilluns a divendres feiners.

Aquestes millores donen servei als alumnes d’institut que estudien a Vic, ja que les noves expedicions s’han programat de manera que s’adapten als horaris d’inici i final de la jornada lectiva. A més, en aquesta línia es reforçaran els serveis al llarg del dia per donar una millor cobertura a les necessitats dels habitants de Prats de Lluçanès i Olost.

Així mateix, des del dia 2 de maig s’inicia un nou servei a la demanda per a diferents poblacions que conformen el Consorci del Lluçanès. El servei inclou 4 recorreguts, uns horaris prefixats i s’ofereix de dimarts a divendres feiners i els diumenges, que és dia de mercat a Prats de Lluçanès (excepte agost). S’ofereixen els següents recorreguts:

  • Prats – Oristà – Olost
  • Prats – Sta. Eulàlia – St. Martí
  • Prats – Riera de Merlès
  • Prats – Alpens

El servei es fa amb un vehicle de 8 places i l’usuari pot fer la reserva abans de les 18:00 h del dia anterior, per telèfon i aplicació web. Per primera vegada, i amb l’objectiu de modernitzar i digitalitzar el transport a la demanda, la reserva es pot fer a través de l’app de l’operador.

X