Select Page

Des del sector, i com a representant principal dels agents econòmics de Catalunya en matèria de mobilitat de transport de viatgers per carretera, considerem cabdal restablir la normalitat a la nostra societat, tot mostrant a la comunitat en general, i especialment a la internacional, que som un territori estable i segur per a la inversió. Tenim molts reptes de futur, com la digitalització, la transició energètica i els reptes climàtics, que s’ha de poder encarar en un clima de confiança i normalitat institucional.

En aquesta situació, hem de demanar als nostres representants polítics que restaurin el diàleg i la necessària cooperació i respecte per tal de poder dotar la nostra societat de la correcta normalitat institucional, així com seguretat al carrer. S’ha de garantir el dret a manifestar-se, però sense deixar de banda la necessitat de garantir el dret a la lliure mobilitat de les persones i la seva seguretat.

Ens unim al prec dels agents econòmics i socials més representatius de Catalunya i coincidim en que “recuperar la normalitat institucional ha de permetre, a més, entomar un procés de negociació entre institucions per trobar solucions progressivament satisfactòries per a les parts afectades pel conflicte polític, ja que la situació actual perjudica els interessos de la societat catalana i espanyola.

Per la nostra part, com a sector, seguim treballant per tal de garantir el dret a la lliure mobilitat de les persones a Catalunya. Així mateix, també seguirem procurant per generar ocupació estable i de qualitat, com hem fet fins ara.

FECAV és l’entitat més representativa de Catalunya del transport de viatgers per carretera, incloent entre els seus associats més de 170 empreses de transport regular, urbà i interurbà, i transport discrecional. Aquestes empreses compten amb més de 3.900 autobusos i autocars i generen més de 7.000 llocs de treball. Així mateix, com a sector garantim el dret a la mobilitat de més de 200 milions de persones en tot el territori.

 

X