Select Page
  • El Consell de Ministres ha aprovat l’Estratègia de Mobilitat 2030 per transformar les polítiques de transport i mobilitat.

L’estratègia suposa un nou full de ruta en matèria de seguretat, sostenibilitat i connectivitat estructurat en nou eixos amb diverses línies d’actuació i que adoptarà mesures concretes durant els propers anys. 

El sector de transport per carretera es troba immers en un procés de transformació pel que fa a la descarbonització, la digitalització i els canvis demogràfics com a principals vectors de l’evolució.

Aquest gir estratègic també posa en relleu el posicionament del Ministeri per constituir-se com a proveïdor i facilitador de solucions de transport i mobilitat des d’una mirada més àmplia i transversal.

El Pla de Mobilitat 2030 abordarà camps d’actuació varis com l’accessibilitat i la universalitat de la mobilitat, inversions més participatives amb valor social, seguretat amb incidència a infraestructures, operacions i sanitat, mobilitat de baixes emissions respectuosa amb el medi ambient, connectivitat i innovació tecnològiques per oferir informació en temps real i aspectes socials i laborals, entre d’altres.

Per ampliar aquesta informació, visiteu el web de Mobilitat del MITMA.

X