Select Page
  • L’autobús segueix registrant la taxa de sinistralitat més baixa de tots els mitjans.

En el 2021 s’han produït 921 sinistres mortals a les carreteres de tot l’Estat on han perdut la vida 1004 persones i unes altres 3728 han resultat ferides greus. Aquestes xifres representen una reducció del 9% respecte a les darreres dades de referència (2019).

Segons dades mostrades a l’informe de Sinistralitat 2021 de la DGT, l’any passat es van registrar 484 víctimes mortals en accidents per turismes, 228 per motocicletes, 60 per furgonetes, 48 per camions i el transport en autobús ha registrat només 1 víctima.

Catalunya és la comunitat autònoma que obté millors resultats respecte a l’informe del 2019, any de referència per obtenir dades realistes degut a la pandèmia, pel que fa al nombre de víctimes mortals a les carreteres. Aquestes xifres suposen una reducció del 23% d’accidents mortals durant el 2021.

El sector de transport de viatgers per carretera ha mostrat sempre un ferm compromís en termes de seguretat viària que ha permès, amb el suport de les associacions representatives entre les quals FECAV, garantir els estàndards corresponents per fer de l’autocar i l’autobús el mitjà de transport per carretera més segur els darrers anys.

 

 

X