Select Page

D’aquests, 1,5 milions es destinaran a implantar el transport flexible.

 

El Consell d’Administració de l’ATM va aprovar renovar, un any més, el conveni de col·laboració que manté amb l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) des de l’any 2006, segons ha informat aquesta entitat. Aquest cinquè conveni, que se signarà en els propers dies, té com a objectiu continuar amb la millora del transport públic col·lectiu urbà i interurbà dels municipis associats a l’AMTU que pertanyen a l’àmbit del sistema tarifari integrat (STI) de l’àrea de Barcelona.

Un dels principals objectius de l’AMTU és assolir un finançament estable per als municipis que hi estan associats, per tal que puguin fer front al manteniment i la millora dels seus transports públics. L’acord de col·laboració fixa una aportació anual de 7,3 milions d’euros a l’AMTU, que anirà destinada a les actuacions de millora del transport públic col·lectiu urbà i interurbà realitzades per l’AMTU i pels seus municipis de l’STI de l’àrea de Barcelona.

1,5 milions per al transport flexible 

El present conveni també preveu destinar 1,5 milions d’euros per tal que l’AMTU, amb el suport del departament de Territori i Sostenibilitat i l’ATM, continuï amb el desplegament del transport flexible i a la demanda a Catalunya.

El transport flexible és una nova modalitat de transport públic on l’oferta s’adapta a la demanda real existent, ja que no hi ha línies preestablertes, ni horaris ni parades fixes, sinó que el servei funciona d’acord amb les sol·licituds que se’n fan. Aquests els poden prestar els mateixos operadors actuals o en xarxa amb altres tipologies de transport.

L’AMTU porta des de 2016, en què va implementar el transport a demanda a Pineda de Mar, liderant la gestió d’aquesta modalitat de transport. Fins ara, ha gestionat la implementació del transport a demanda de 16 municipis catalans.

D’aquí a final d’any, l’AMTU preveu anar sumant municipis que incorporin el taxi a demanda dins el sistema de transport urbà i començar a fer proves pilot de transport flexible mitjançant una app. Al gener de 2020 ja estaria disponible l’aplicació, que s’anomenarà FlexiTransport.

Així mateix, l’AMTU també ha engegat la creació del Consorci Local de la Mobilitat, que serà l’entitat a través de la qual es durà a terme la implantació del transport flexible a tot Catalunya.

 

Font de la fotografia: AMTU

X