Select Page

El conseller de Territori i Sostenibilitat i el ministre de Foment s’han reunit per primera vegada.

  

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit per primera vegada amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, el 26 de setembre a Madrid. Els dirigents han acordat reprendre les reunions de la Comissió Bilateral d’Infraestructures i s’ha fixat la primera trobada pel 15 d’octubre a Barcelona. Aquesta Comissió no es reuneix des del 2007.

L’aportació de l’Estat a l’ATM de Barcelona

Damià Calvet ha reclamat al ministre que l’Estat recuperi les aportacions al finançament de l’ATM de Barcelona als nivells del 2010, quan hi dedicava uns 150 milions d’euros anuals. Segons el conseller actualment l’aportació de l’Estat és de 110 milions d’euros, la qual considera “insuficient”. Un augment del finançament permetria millorar el transport públic a Catalunya.

El model vinyeta per a finançar el manteniment de les autopistes

El conseller Calvet ha entregat al ministre un esborrany de l’aplicació que podria tenir aquest sistema per a que l’estudiï. L’objectiu és poder presentar aquesta proposta en una eventual comissió del Congrés dels Diputats i al Grup de Peatges del Parlament de Catalunya. Segons la proposta amb què treballa la Generalitat, els ingressos generats per la vinyeta servirien per a finançar el manteniment de les autopistes, així com per millorar el transport públic.

 

Foto: Departamtament de Territori i Sostenibilitat

X