Select Page
  • Des de l’estiu s’han remodelat 135 marquesines per donar compliment a les normes sobre l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda i per millorar el confort.

  • Totes les marquesines de la Generalitat, prop de 1.500, es reformaran de manera progressiva.

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat està millorant l’accessibilitat i el confort de les marquesines de les parades d’autobús interurbà que són de la seva competència per donar compliment a les normes sobre l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. En concret, des de l’estiu s’han realitzat reformes en 135 marquesines. Està previst que totes les que hi ha a Catalunya, unes 1.500, s’aniran remodelant progressivament.

Fins ara, a la demarcació de Barcelona s’han millorat 89 marquesines, 14 a la de Lleida i 32 a la de Tarragona. Abans que acabi l’any està previst començar a la demarcació de Girona.

El següent quadre mostra el total de marquesines que hi ha en cada demarcació:

Les millores consisteixen en la reforma dels diferents elements que constitueixen l’interior de la marquesina. En concret, es substitueixen els bancs existents per uns de nous amb reposabraços i amb l’alçada d’acord amb la normativa corresponent. També s’incorpora un nou element, el suport isquiàtic, una barana per recolzar-se que té com a objectiu la comoditat dels usuaris. Finalment, es desplaça el planímetre amb la informació dels horaris i les parades a l’altra banda de la marquesina per tal que no interfereixi ni amb les persones assegudes al banc ni amb el suport isquiàtic.

 

Foto: FECAV

X