Select Page

Aquest nou departament substitueix el Ministeri de Foment.

 

José Luis Ábalos ha estat nomenat ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol. Es tracta d’un nou departament que substitueix el Ministeri de Foment, tot i que en manté les mateixes competències.

Ábalos, que ja exercia com a ministre de Foment en l’anterior govern de Pedro Sánchez, i en funcions els darrers 9 mesos, va presentar les línies mestres del seu departament en un acte el passat 13 de gener. El ministre va dir que confia en arribar a un “gran pacte d’Estat” per a elaborar “la llei de mobilitat que el sector i Espanya ens reclama des de fa dècades, que ha de seleccionar inversions, fixar el finançament del transport públic, resoldre les inconsistències del model viari, aprofundir en les normes de seguretat i avançar en la sostenibilitat financera de les infraestructures de transport”.

Pel que fa al canvi de nom del Ministeri, Ábalos va explicar que es tracta d’un gest del Govern per “posar en valor l’activitat econòmica dels transportistes i que poden veure en aquest Ministeri un òrgan de gestió pròxim que empatitzi amb la seva activitat”. A més, va dir, és “una denominació que ens homologa amb els països del nostre entorn i que simbolitza aquesta nova orientació, més contemporània i ajustada als reptes de moment”.

 

Foto: Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

X