Select Page

Hi van participar unes 20.000 persones, majoritàriament joves, amb lemes com “No hi ha un planeta B”.

 

El moviment estudiantil Fridays for Future va organitzar una manifestació pel clima el divendres 27 de setembre a Barcelona en què hi van participar unes 20.000 persones, majoritàriament joves, amb lemes com “No hi ha un planeta B”. A més, al llarg de la setmana anterior, del 20 al 27 de setembre, es van dur a terme diverses activitats i mobilitzacions a Barcelona per visibilitzar la situació d’emergència climàtica i reivindicar als governs mesures urgents per combatre-la. 

Les manifestacions es van produir a diverses ciutats del món, coincidint amb la Cimera sobre Acció Climàtica de l’ONU que va tenir lloc a Nova York el 23 de setembre, en què va participar l’activista sueca Greta Thunberg.

A la web Emergenciaclimatica.net es pot consultar el manifest i el llistat d’entitats que s’hi van adherir, entre les quals figuren entitats ecologistes, sindicats com CCOO i UGT, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i partits polítics.  

També es va sumar a la iniciativa l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP). A través d’un comunicat, l’entitat va instar a tota la població a fer una vaga de producció de CO2. Concretament va demanar que durant el 27 de setembre només s’utilitzés el transport públic i altres modes sostenibles de transport com anar a peu, en bicicleta i en car-sharing, i no fer servir el cotxe, la moto ni l’avió. Segons va informar la PTP, “quan agafem un autobús les emissions unitàries del nostre viatge són entre 3 i 10 vegades inferiors a les d’un cotxe o una moto”.

X