Select Page
  • Les dues entitats treballaran juntes per a la inserció laboral de persones aturades de llarga durada i joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.
  • El Programa Accedemos de Fundación MAPFRE, amb l’objectiu de facilitar la contractació de persones aturades de llarga durada, ofereix aquest any 550 ajudes econòmiques per a pimes, autònoms i entitats.

 

FECAV, la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers, i Fundación MAPFRE van signar el dia 29 de març a Barcelona un conveni pel qual les dues entitats cooperaran per l’ocupació i la integració social. En concret, treballaran juntes per a la inserció laboral de persones aturades de llarga durada i joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. A través d’aquest conveni, FECAV se suma al Programa Social d’Ocupació que promou Fundación MAPFRE.

Durant l’acte, Javier Solís, representant de Fundación MAPFRE a Barcelona, ​​va agrair a FECAV el seu “compromís amb la plena integració de les persones amb més necessitats i el seu suport a la formació i al futur professional d’aquestes persones”. També va assenyalar la importància d’aquest tipus d’iniciatives, que “contribueixen al benestar i a la igualtat d’oportunitats de les persones que es troben en risc d’exclusió social i en situació d’atur”.

Per la seva banda, José María Chavarría, president de FECAV, va reivindicar la importància del Programa Social d’Ocupació de Fundación MAPFRE a l’hora de “permetre que aquestes persones aconsegueixin normalitzar la seva vida i acabar amb les barreres que encara els impedeixen ser més independents al mateix temps que facilita la seva contractació per part de les empreses”. Així mateix, el president de FECAV va recordar que els associats a FECAV són importants generadors d’ocupació, ja que donen feina a més de 7.000 persones.

A Catalunya, des de 2013, les pimes, autònoms i entitats socials, es poden beneficiar de les ajudes a la contractació que ofereix el Programa Accedemos de Fundación MAPFRE, amb l’objectiu de facilitar un lloc de treball a les persones aturades de llarga durada. En concret, aquest any el programa ofereix 550 ajudes econòmiques per a la contractació de persones aturades.

D’altra banda, des de fa més de vuit anys el programa Juntos Somos Capaces- Junts Ho Podem Fer de Fundación MAPFRE dóna suport a la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Al llarg d’aquest temps prop de 1.000 empreses catalanes s’han adherit al programa, el que ha permès que més de 570 persones hagin pogut desenvolupar amb plena autonomia i eficàcia un treball qualificat. Gràcies al suport d’entitats com FECAV, al voltant de 600 persones també han rebut formació i assessorament per tenir més oportunitats laborals i una carrera professional més completa.

 

Foto: FECAV

X