Select Page

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i hi van participar polítics i tècnics municipals vinculats amb la mobilitat, així com representants de les entitats del Pacte.

 

El passat 7 de març es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el Plenari del Pacte per la Mobilitat. L’acte, que es celebra anualment, va estar presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i va comptar amb la participació de polítics de diferents forces i tècnics municipals vinculats amb la mobilitat. També hi van ser presents la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, i membres de les entitats del Pacte.

En representació de FECAV va assistir a l’acte el vicepresident de discrecional de la Federació i responsable del Pacte per la Mobilitat, Albert Canals. FECAV, a més de ser membre d’aquest organisme des de fa anys, és també una de les entitats que formen la Comissió Permanent, que és l’ens encarregat de decidir aspectes clau sobre el funcionament del Pacte per la Mobilitat, com per exemple l’ordre del dia del Plenari anual.

En el seu discurs, l’alcaldessa de Barcelona va repassar algunes de les principals fites assolides per l’Ajuntament en matèria de mobilitat al llarg del 2018, com les obres realitzades per a pacificar els carrers de la ciutat,  la creació de noves superilles i reforç de les ja existents o l’augment de les zones verdes.

Pel que fa a la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va destacar el desplegament de la nova xarxa d’autobús urbà d’altes prestacions. Va remarcar que el redisseny de les línies ha anat acompanyat de la creació de nous carrils bus. Concretament, va indicar que des del 2014 s’ha passat de 160 a 205 quilòmetres de carrils i l’augment del nombre d’usuaris anuals, de 160 a 205 milions, al temps que augmentava la satisfacció amb el servei.

En el que va ser el darrer Plenari del Pacte per la Mobilitat del mandat, es va dedicar un minut de silenci a les víctimes en accidents de trànsit a petició de la plataforma per la Prevenció dels Accidents de Trànsit (PAT). En total a Barcelona hi va haver 21 persones desaparegudes a causa de sinistres viaris el 2018. L’alcaldessa va recordar que la seguretat i l’objectiu de reduir les víctimes a 0 és una de les prioritats de l’Ajuntament.

 Foto: Ajuntament de Barcelona

X