Select Page

Segons el director general de Trànsit, Pere Navarro, això és “degut a la baixa accidentalitat continuada d’aquest tipus de vehicle”. 

 

El Govern espanyol va aprovar el passat 28 de desembre de 2018 reduir el límit de velocitat en les carreteres convencionals i homogeneïtzar la velocitat màxima en aquestes vies, situant-la en 90 km/h per a turismes i motocicletes. Fins ara la normativa diferenciava entre les vies convencionals amb voral de més d’1,5 metres i vies amb voral inferior a aquesta mesura. A les primeres la velocitat màxima era de 100 km/h, mentre que a les segones era de 90 km/h.

La DGT justifica aquest canvi perquè les vies convencionals són les que registren un número més elevat d’accidents amb víctimes, un 75% del total, i en un 20% dels casos l’excés de velocitat n’és el motiu. A més, en la majoria de països del nostre entorn, com Grècia, Itàlia o Portugal, el límit de velocitat és de 90 km/h i en altres com França, Holanda o Dinamarca és de 80 km/h.

Els autobusos, també a 90 km/h

Pel que fa als autobusos, podran seguir circulant a 100 km/h per autopista i autovia i a 90 km/h per carreteres convencionals. En el cas que es tracti de vehicles que  estiguin realitzant transport escolar o de menors aquests hauran de circular a una velocitat màxima de 90 km/h en autopistes i autovies i a 80 km/h en carreteres convencionals.

D’altra banda, si l’autobús hi viatgen passatgers drets o en cas que l’autobús no disposi de cinturons de seguretat es podrà viatjar a una velocitat màxima de 80 km/h en vies convencionals.

Així doncs, la velocitat màxima per a autobusos no es veu modificada per la nova normativa. Segons va explicar als mitjans de comunicació el director de la Dirección General de Tráfico, Pere Navarro, això és “degut a la baixa accidentalitat continuada d’aquest tipus de vehicle”.  

Està previst que la els nous límits de velocitat entrin en vigor a partir del 2 de febrer, moment en que ja s’hauran modificat totes les senyals verticals de trànsit dels més de 7.000 quilòmetres de vies afectades.  

X