Select Page
  • José María Chavarría, president de FECAV, ha explicat que “és un cop dur per a moltes empreses del sector, ja que suposa un impacte econòmic important totalment inesperat.”

 

FECAV, la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers, que és l’entitat més representativa del sector del transport de viatgers per carretera a Catalunya, mostra total respecte a la Fira de Barcelona i a l’empresa organitzadora GSMA per la cancel·lació del Mobile World Congres 2020, que s’havia de celebrar del 24 al 27 de febrer.

Al mateix temps, expressa la seva confiança amb les autoritats sanitàries que, com han dit en repetides ocasions, tenen mecanismes i mesures implantades per a fer front a possibles casos d’infecció de coronavirus que s’arribessin a donar. A més FECAV recorda que a Catalunya actualment no s’hi ha produït cap diagnòstic d’aquesta malaltia.

Paral·lelament, no pot deixar de plasmar la realitat del sector de l’autobús, que quantifica les pèrdues en més de 2 milions d’euros. De fet, el transport, juntament amb el sector hoteler, la restauració i el comerç, és un dels més afectats.

Els autocars discrecionals garanteixen cada any durant el Mobile World Congress la mobilitat entre els hotels, la Fira de Barcelona, l’Aeroport i altres punts d’interès de milers de congressistes d’una manera sostenible i eficient, evitant emissions contaminants i una major congestió dels carrers.

El febrer, quan es celebra la fira, és un mes de baixa demanda per a les empreses de transport discrecional en autocar a causa d’una menor arribada de turistes comparat amb altres èpoques de l’any i una reduïda contractació d’excursions. Per això, els operadors que tenien reserves vinculades a aquest esdeveniment difícilment podran reubicar els autocars a altres serveis.  A més, el poc marge amb què s’ha comunicat la cancel·lació, amb menys de dues setmanes d’antelació, encara dificulta més trobar feines alternatives.  

A les pèrdues dels serveis discrecionals cal sumar-hi les dels serveis regulars. Les línies de transport públic en autobús que arriben a la Fira de Barcelona experimenten un increment de la demanda durant les dates del MWC ja que hi traslladen treballadors i congressistes. Part dels ingressos per la venda de títols de transport públic aquest any també es perdran.

José María Chavarría, president de FECAV, ha explicat que la cancel·lació del Mobile World Congress “és un cop dur per a moltes empreses del sector, ja que suposa un impacte econòmic important totalment inesperat.”

 

Foto: FECAV

X