Select Page

La millora entrarà en servei el 21 de juny i enllaçarà el Pla de l’Ermita amb Taüll, Vielha, Esterri d’Àneu, Espot i la Pobla de Segur.

 

A partir del 21 de juny millora el servei del bus que dóna servei al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Concretament s’amplia el recorregut d’aquesta línia fins a arribar a la Pobla de Segur. A més, s’incorpora un altre bus que enllaçarà el tren de la Pobla amb el telefèric de la Vall Fosca, a l’entrada del Parc pel Pallars Jussà. 

Aquestes millores formen part del projecte Interreg Europe Last Mile, que promou la implementació de sistemes de transport sostenibles per accedir a àrees rurals d’interès turístic i que està format pel Departament de Territori i Sostenibilitat i sis socis més.

El bus del Parc cobria, fins ara, la corona nord d’Espot, a Vielha i al Pla de l’Ermita, fent aturades pels diferents pobles. A partir del 21 de juny i fins al 30 de setembre, donarà servei fins a la Pobla de Segur. A partir del 29 de juny i fins al 29 de setembre estarà en servei el bus que arriba al telefèric de la Vall Fosca.

Els horaris s’han coordinat amb les arribades i sortides del tren. Hi haurà dos viatges, un que sortirà al matí per agafar el telefèric de les 11 hores, i un segon, a la tarda, per recollir els viatgers del matí o altres que vinguin de fer una travessa des d’un altre punt del Parc. (Podeu consultar els horaris  a través de l’enllaç).

 

 
Mobilitat sostenible

El projecte Last Mile pertany al programa Interreg Europe i està finançat per fons Feder. L’objectiu principal del Last Mile, centrat en la mobilitat sostenible, és aconseguir solucions innovadores i flexibles que permetin als visitants de zones rurals turístiques fer el darrer tram del recorregut de manera sostenible.

En el cas de Catalunya, el projecte s’ha centrat en la zona de l’Alt Pirineu i Aran. El Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb el grup de treball del projecte Last Mile a Catalunya, on el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l’Ajuntament de la Torre de Capdella han estat presents des del començament, va marcar com a prioritària per al 2019 l’ampliació del recorregut del bus del parc dins del pla d’acció per a la millora del transport sostenible a l’Alt Pirineu i Aran.

 

Font de la fotografia: FECAV

X