Select Page

Els operadors han demanat al Conseller que dugui a terme més accions per incentivar l’ús de l’autocar i autobús, un mitjà de transport capil·lar, segur i sostenible.

 

Els membres del Comitè Executiu de la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport de Viatgers (FECAV) s’han reunit per primera vegada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va ser nomenat el maig de 2018. A la reunió, celebrada el 2 de gener, també hi va participar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

En la trobada, els operadors de FECAV han posat en valor la tasca de les empreses de transport de viatgers per carretera, que garanteixen la mobilitat a Catalunya de més de 200 milions de persones anualment, tant en serveis regulars com discrecionals, generant més de 7.000 llocs de treball i gestionant més de 3.600 autobusos. Així mateix, també han posat de manifest la representativitat de la federació a nivell català, ja que engloba més del 96% dels operadors de transport regular interurbà dels serveis del departament de Territori i Sostenibilitat, més del 80% del transport urbà de Catalunya, més del 60% de les línies regulars urbanes de gestió indirecta de l’AMB i més del 75% de les rutes de transport escolar català. També han recordat alguns dels principals avantatges dels autobusos i  els autocars respecte altres mitjans de transport, com la seva capil·laritat, seguretat i sostenibilitat.

En aquest sentit, els membres de FECAV han traslladat al Conseller algunes de les seves propostes per potenciar el transport en autobús, tant en àmbit urbà com interurbà. Concretament, han insistit en la necessitat d’habilitar un carril bus en l’accés a Barcelona per la B-23 amb l’objectiu de millorar la rapidesa del viatge en una zona d’alta congestió i així augmentar la competitivitat de l’autobús respecte el vehicle privat. A més, han demanat que s’estableixin sistemes de preferència semafòrica per als autobusos en les vies urbanes més transitades.

Altres aspectes que els operadors han posat sobre la taula han estat la necessitat de fer millores en les instal·lacions d’algunes estacions d’autobusos i la creació de línies d’ajuts per a la renovació de les flotes amb vehicles més respectuosos amb el medi ambient.

El president de FECAV, José María Chavarría, ha expressat la importància de “treballar colze a colze amb les administracions per oferir el millor servei de transport públic col·lectiu possible a la ciutadania” i ha afegit que “és precís dotar-se d’un marc estable de finançament dels serveis de transport públic regular interurbà que permeti  seguir apostant per vehicles més sostenibles mediambientalment com EURO VI, híbrids i gas natural”. Així mateix ha destacat que “les actuacions per incentivar l’accés de la població a modes de transport més sostenibles és la millor inversió que es pot fer pel bé de la salut de tothom”.  

Foto: El Comtè Executiu de FECAV. Font: FECAV

X