Select Page

Les subvencions del Programa Moves es poden sol·licitar des del dia 21 de maig fins a final d’any o acabament del pressupost.

 

La Generalitat de Catalunya va obrir el 21 de maig el termini per a sol·licitar les ajudes del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Moves) destinades a la compra de vehicles propulsats amb energies alternatives, a la implantació de sistemes de recàrrega, a serveis de préstec de bicicletes elèctriques i a la implantació de mesures de plans de desplaçament d’empresa.

Concretament, el Pla Moves destinarà 7,2 milions d’euros a Catalunya, que seran gestionats per la Generalitat. Del total, 5,8 milions es destinaran a empreses, autònoms, administració i altres entitats, mentre que la resta anirà dirigida a particulars. Específicament, per a la renovació de flotes, s’ha establert un pressupost de 2 milions d’euros, que queden desglossats segons les diferents categories de vehicles i sistemes de motorització tal com s’especifica en el quadre.

Les ajudes per a la compra de vehicles de categoria M2 (aquells que disposen de més de 8 places més conductor i pesen menys de 5 tones) seran de 6.000 euros en cas que el sol·licitant sigui una PIME o de 5.000 euros per a les grans empreses. En el cas de vehicles de categoria M3 (els que tenen més de 8 places més conductor i pesen més de 5 tones) les ajudes es situen en 15.000 euros per vehicle.

Per a poder rebre l’ajuda destinada a la compra de qualsevol tipus de vehicle, excepte quadricicles i motos, s’exigirà un descompte mínim de 1.000 euros sobre el preu total al venedor. En el cas dels vehicles M1 (els que disposen d’un màxim de 8 places més conductor) és obligatori desguassar un vehicle de la mateixa categoria de més de 10 anys i, en el cas dels N1 (vehicles de transport de mercaderies de fins a 3,5 tones), de més de 7 anys.

Les sol·licituds es poden realitzar de manera telemàtica a través de la web de Canal Empresa fins el 31 de desembre d’aquest any o fins que s’esgoti el pressupost.

X