Select Page
  • La ciutat aposta pels desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta en l’etapa post confinament.

 

L’Ajuntament de Barcelona implementarà una sèrie de mesures per adaptar l’espai públic i la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament. L’objectiu és que la mobilitat segueixi sent segura, per prevenir nous contagis del COVID-19, i sostenible. Per aconseguir-ho es fomentaran els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. Es tracta d’accions que s’aplicaran abans de l’estiu i que tindran un pressupost de 4,4 milions d’euros. Algunes d’elles ja es van iniciar el passat 4 de maig.

Pel que fa al transport públic en autobús, es duran a terme 17 actuacions de millora dels carrils bus de la ciutat. Concretament, es segregaran els carrils bus a av. Sarrià / Prat de la Riba; Pla de Palau/ Marquès de l’Argentera; pg. Joan de Borbó / Dr. Aiguader; pg. de Gràcia, entre Rosselló i av. Diagonal; Balmes, entre La Granada del Penedès i av. Diagonal; Balmes, entre València i Aragó; av. Vall d’Hebron, entre Jericó i Comín; Via Favència, entre Carles Soldevila i pl. Karl Marx; Roger de Llúria, entre Consell de Cent i Aragó; Cartagena, entre Llorens i Barba i Mas Casanovas i València, entre Roger de Llúria i Bruc. L’actuació consistirà en la col·locació d’elements físics per evitar la invasió del carril bus per part d’altres vehicles.

A més, es crearan nous trams de carrils bus a Via Laietana; Creu Coberta- Ctra. de Sants; Via Augusta, sentit ascendent, entre Hort de la Vila i pg. Bonanova; Espronceda, sentit mar, entre pg. Taulat i pg. García Fària; pg. Garcia Fària, sentit Llobregat, entre Espronceda i Jonquera. També es faran modificacions del carril a Via Favència, entre Artesania i pl. Karl Marx.

Per altra banda, per tal de fomentar els desplaçaments a peu mantenint les distàncies de seguretat, s’ampliaran voreres. Això implicarà en alguns casos el tancament de carrils de trànsit. Concretament es pacificaran els carrers Consell de Cent, Rocafort i Girona, limitant l’espai de circulació de vehicles motoritzats a un sol carril, amb límit de velocitat a 30 km/h.

També es tancaran al trànsit el lateral sud (banda mar) de la Gran Via entre les places d’Espanya i de Tetuan. El lateral nord quedarà obert per facilitar la circulació dels autobusos. A l’avinguda Diagonal es tancaran al trànsit el lateral sud (banda mar) entre la plaça de Francesc Macià i el passeig de Gràcia, i el lateral nord (banda muntanya) entre el passeig de Gràcia i el carrer de la Marina.

Recuperar la confiança dels usuaris amb el transport públic és una prioritat per l’Ajuntament de Barcelona. Així, el consistori té previst dur a terme en els propers mesos una campanya de comunicació per fomentar l’ús d’aquest mitjà de transport i recuperar-ne la quota modal, que durant l’estat d’alarma s’ha reduït a gairebé la meitat.

 

 

Font imatges: Ajuntament de Barcelona

X