Select Page
  • El Govern espanyol ha aprovat el Pla RENOVE 2020 i el Pla MOVES II.   

Les esperades ajudes per a la renovació de flotes, tan necessàries per a les empreses del sector del transport de viatgers en un context de crisi com l’actual, finalment han estat aprovades pel Govern espanyol a través de dos plans.

Per una banda, el Pla RENOVE 2020 subvenciona la compra directa de vehicles nous o bé la seva adquisició a través de lísing financer o arrendament per renting. La compra s’ha d’haver realitzat a partir del 15 de juny i es poden acollir a la subvenció tot tipus de vehicles, sigui quina sigui la seva font d’energia.

El Pla té un pressupost de 250 milions d’euros, dels quals 20 es destinaran a subvencionar la compra d’autobusos i autocars (M2 i M3) i furgonetes i camions (N2 i N3). En el cas dels autocars M2 i M3 de menys de 15 tones l’ajuda serà de 2.000 euros per vehicle mentre que pels M3 de més de 15 tones serà de 4.000 euros. Les subvencions es podran sol·licitar des del moment en que s’habiliti el sistema telemàtic i fins a final d’any i s’atendran per ordre de presentació.

Per altra banda, també s’ha aprovat el Pla MOVES II, que inclou una partida per a la compra de vehicles d’energies alternatives. En el cas d’autobusos i autocars (M2 i M3) es subvenciona les tecnologies PHEV (vehicle híbrid elèctric endollable), REEV (vehicle elèctric amb bateria i extensor de rang), BEV (vehicle elèctric amb bateria) i pila de combustible (FCV, FCHV).

En el cas dels autobusos M2 les ajudes seran de 6.000 euros si es tracta d’una PIME o de 5.000 euros si és una gran empresa. Pels autocars M3 les ajudes seran de 15.000 euros. En el cas dels autònoms, rebran una subvenció de 8.000 euros per la compra d’un vehicle M2 o 15.000 euros si és un M3.  

El pressupost del Pla MOVES II per Catalunya és de més de 16 milions d’euros, dels quals gairebé 7 milions estan destinats a la compra de vehicles. Les sol·licituds d’ajuda es podran fer a partir del moment en què la Generalitat de Catalunya publiqui la convocatòria, que com a molt tard serà el 16 de setembre, tot i que estan treballant perquè sigui abans.

Es poden consultar els models de vehicles subvencionables a través d’aquest enllaç.  

X