Select Page

A través de la implantació de la vinyeta, preveu alliberar 3.000 milions d’euros en 10 anys per a potenciar el transport públic.

 

El dilluns 9 de juliol el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha comparegut a la comissió de Territori del Parlament per exposar l’agenda del seu Departament en infraestructures i mobilitat, entre altres temes, per aquesta legislatura.

Els principals projectes que preveu portar a terme són:

 

  1. Implantació de la vinyeta: aquest nou model de gestió i finançament de les vies d’altes prestacions de Catalunya permetrà alliberar recursos per a les polítiques de mobilitat. En 10 anys, es preveu alliberar 3.000 milions d’euros per a promoure i millorar el transport públic, 2.500 milions d’euros per a resoldre colls d’ampolla de la xarxa viària i 200 milions d’euros per ajudes d’ambientalització de les flotes.

 

  1. Finalització de les obres de l’L9/L10: el Departament treballa amb una programació d’actuacions al tram central del 2019 al 2025 i una posada en servei d’estacions i trams progressiva a partir de 2022. La infraestructura tindrà un cost de 1.127 milions d’euros.

 

  1. Desplegament de la T-Mobilitat i integració tarifària a tot Catalunya:la T-Mobilitat entrarà en funcionament al territori integrat de l’àrea metropolitana de Barcelona durant el 2019 i a la resta de Catalunya, durant el 2020.

 

  1. Desenvolupament de grans eixos viaris per a la millora de la seguretat, l’eficiència, la funcionalitat i la capacitat de la xarxa: alguns d’aquests eixos són Olot-AP-7; Blanes-Lloret; Eix Diagonal; Berga-Bagà (C-16), Baix Llobregat-Anoia. Altres actuacions en marxa abasten la C-58, la C-55, la C-63, la C-66 i la C-14.

 

  1. Millora del transport públic: s’executaran projectes com el perllongament de l’L-8 entre Plaça d’Espanya i Gràcia, l’L1 a Badalona o l’L3 a Esplugues de Llobregat; l’ampliació de la xarxa tramviària a Barcelona i àrea metropolitana; tren – tram al Camp de Tarragona; finalització del desplegament de la xarxa de Bus Exprés; promoció de serveis regionals d’alta velocitat entre Catalunya i el sud de França; desplegament del BRCat, una xarxa de 17 serveis de bus ràpid que inclou actuacions de millora en la infraestructura.
X