Select Page

Les concessions estan valorades en 111 milions d’euros i la data límit per presentar les ofertes és el 31 de maig. 

 

El Ministeri de Foment ha reactivat la renovació de les concessions de línies d’autobús interurbanes després de la modificació de la Llei de Contractes Públics i l’adaptació dels plecs. Els contractes es van publicar al BOE el passat 12 d’abril i els interessats tenen fins el 31 de maig per presentar les seves ofertes.

De les tres concessions que s’ofereixen, la que pot despertar un major interès és la que uneix Madrid, Toledo i Piedrabuena, valorada en 89 milions d’euros. En aquest cas la concessió seria per un termini de 9 anys.

En segon lloc, s’ha ofert la concessió per la línia que uneix Valladolid i Saragossa per Soria, valorada en 8 milions d’euros i amb un termini d’explotació de 6 anys. Per últim també s’ha anunciat la concessió de la ruta entre Cuenca, Toledo, Puertollano, Ciudad Real, Albacete i València, amb un valor de contracte de 14 milions d’euros al llarg de 7 anys.

Segons fonts de Foment citades pel diari El Economista, el Ministeri de Foment pretén licitar dos contractes nous cada més, el que significaria que al llarg del 2018 sortirien a concurs fins a 18 rutes. L’objectiu seria renovar les 40 rutes que actualment estan caducades durant els propers dos anys.

Les noves concessions tindran una durada més curta que les que es feien fins ara, que acostumava a ser d’uns 10 anys. A partir d’ara el període estarà vinculat al termini previst per recuperar la inversió realitzada per posar en funcionament el servei, amb un mínim de 5 anys i un màxim de 10.

X